10 Aralık 2011 Cumartesi

Kış Aylarında Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalı ?



Kış aylarında cilt bakımı diğer mevsimlere göre biraz daha özen ister. Çünkü kışın cilt çabuk çatlar ve gerilir. Bundan dolayı kışın cilde özel bakım uygulamak gerekir. İşyeri ve evdeki sıcak havadan dışarıya soğuk havaya çıkıldığında cilt sıcak-soğuk arasında zarar görür.
Sıcak ve soğuk arasında gidip, gelen cilt üzerinde kızarıklıklar meydana geliyor. Kış aylarında havaların soğumasıyla birlikte cilt için değerli olan nem oranında da düşme oluyor. Kışın cilt kuruluğu, Nem oranındaki azalma cilde çatlaklar, kuruma gibi tahribat veriyor.Burada kışın cilt bakımının önemi birkez daha ortaya çıkıyor. Cildiniz için cilt bakım kremi ve salyangoz kremi olarak da ElleZzA kremi önerilir.



Aşırı Cilt Temizliğinden KaçınınTemizlik yaparken aşırıya kaçmamak gerekir. Çünkü aşırı yapılan cilt temizliği cildin kurumasını artırabilir. Cilt temizliği yaparken kullanılan sabun ve duş jellerinde ‘emulgator’ adlı bir madde bulunur. Bu temizlik malzemeleri cildin temizlenmesini sağlarken aynı zamanda ciltte kendine has bulunan yağların yok olmasına neden olmaktadırlar. Ciltteki has yağlar, nem kaybını engeller ve cildin korunmasına yardımcı olurlar. Cildin kendine has bu  yağları cilt için önem arzetmektedir. Cildi korumak için aşırı kozmetik temizlik ürünleri ile cildi temizlemekten uzak durmalısınız.


Kozmetik Ürünleri Cilt Bakım Kremi Seçiminde Dikkat Edin
Eğer cildinizin yağ tabakası ince ya da fazla gözenekler varsa su kaybı fazla olabilir. Bu da cildin kurumasına neden olacaktır. Yanlış kullandığınız krem, parfüm gibi kozmetik ürünleri fazla olan cilt gözeneklerine daha rahat bir şekilde ulaşır. Böylece cildiniz tahriş olabilir. Ayrıca C, E, F vitamin eksikliğide cildin kurumasına neden olan etkenlerdendir. Yaşlılıkta cilt kurumasına neden olan ayrı bir etkendir. Bu saydığımız nedenler ciltte çatlakların oluşmasına, kaşıntıya, cildin pul pul olmasına neden olacaktır. Böylelikle cildin alerjiye yakalanma riski artar. Deride soyulmalar başlar. Bu tür durumlarda çareyi hemen nemlendirici kremlerde aramak yanlış olur. Çünkü birtakım nemlendirici kremler cilde daha çok hasar verebilir. Cildin daha çok kurumasına neden olabilir. Cilt bakım kremini seçerken dikkat etmek yararlı olacaktır. Birçok cilt kremleri ciltteki yağ tabakasına zarar verecek maddeler içerir.   



 

Günlük Su Tüketimi ve Günde En az Bir Kere Duş Alın
Cilt bakımında önemli bir konuda sıvı tüketimidir. Cilt hücrelerinin sağlıklı beslenmesini sağlamak için günde en az 2.5 litre su ya dabitkisel çaylar tüketmek gerekiyor. İş yerinde veya evde kuruyan havayı nemlendirmek için kalorifer üzerine bir kap içerisinde su konmalı yada ıslak bir bez koyabirsiniz. Cildi nemlendirmek için duş alın. Günde bir kere duş almak faydalı olacaktır. Günlük alamadığınız durumlarda iki günde bir banyo yapmanızda cilt için yeterli olabilir. Aşırı suyla duş almamaya dikkat edin. Duş alırken normal sabun yerine bebek sabunları kullanmanız cildiniz için yararlı olacaktır. Çünkü bebek sabuları daha çok yağ içerirler. Banyo ve duş aldıktan sonra cildinize ELLEzza kRem sürmeyi ihmal etmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder