10 Aralık 2011 Cumartesi

Salyangozun Hastalıklara Olumlu Etkileri



Salyangozlar, dokularını kendi kendilerine tedavi edebilen ve kabukları kırıldığında yerine yenisini üretebilen canlılardır. Aslında, dokuların birkaç saniyede oluşmasını sağlayan o güçlü yenileyici etki, salyangozun doğal yollarla arkasında bıraktığı salgının özelliğidir.


elleZZa Salyangoz Özlü Krem sayesinde, binlerce yıldır insanların tiksinerek baktığı salyangozların ne kadar yararlı canlılar olduğuna siz de tanık olacaksınız. Salyangozların değeri her ne kadar bizim ülkemizde bilinmese de, Eski Yunan Medeniyeti döneminde önemli bir sağlık kaynağı olarak görülmekteydi. Hipokrat bile salyangoz özünü birçok hastalığın tedavisinde kullanmıştır. Salyangoz özünün kullanıldığı rahatsızlıklar arasında öksürük, ülser, cilt yanıkları gibi birbirinden çok farklı rahatsızlıklar yer almış ancak daha sonraki dönemlerde Avrupa mutfağında salyangozun değer kazanması ve bilinçsizce tüketilmesi ile bu bölgede varlığını sürdüren salyangoz sayısı oldukça azalmıştır.

Daha sonra son derece özel bir durumun farkına varılmıştır.




Salyangoz çiftliklerinde çalışan isçilerin ellerindeki sıra dışı yumuşaklık ve salyangoz kafesleri yüzünden zaman zaman ellerinde oluşan küçük kesiklerin, herhangi bir yara izine meydan vermeden düzelmesi bilim adamlarının dikkatini çekmiştir.
ELLEzZa Kremin Faydalı Olduğu Yaralar ve İzler
- Anti-aging (ciltte yaşlanmayı geciktirici etki yapar )
- Sivilcelerin neden olduğu izler
- Çatlak izleri
- Doğum sonrası cilt çatlakları
- Kuru ciltteki pürüzler
- Yara izleri
- Tıraş sonrası kabarıklıkların giderilmesinde oldukça etkilidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder